top of page
Paintings In Gallery

Over Jeannette

Mijn eerste kennismaking met schilderen was een cursus aquarel begin jaren 90. Via gemengde technieken (monotype en andere druktechnieken, inkt/ecolines) kwam ik op werken met acryl. Het waterige en vloeibare uit mijn aquareltijd, is altijd gebleven. Laag over laag werken, uitsparen, laten lopen, gieten en zien wat daardoor ontstaat.

Ik ben autodidact. Bij Hans Fooy, Eindhoven, en bij Saskia Jacobs, Eindhoven en de Perigord Frankrijk, heb ik cursussen en workshops gevolgd. We schilderden zowel in het atelier als in de natuur. In Goirle was ik lid van Atelier 78. Daarna schilderde ik enkele jaren bij Danielle van Broekhoven, Tilburg. Sinds 2016 neem ik deel  aan de vrije schildergroep bij Atelier C3, Tilburg, o.l.v. John Jongbloed.


De natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Ik wil die 'als impressie en expressie van' op het doek krijgen. Dat blijft me al jarenlang boeien en uitdagen. Naar de natuur keer ik altijd terug, Ik heb ook portret, model en stilleven ' gedaan' maar de natuur is echt mijn onderwerp.

Over: Over
bottom of page